Antiknapraforgó

Köménymagos sült sonka 🌻

Egyszerű, gyorsan elkészithető, laktató eledel a köménymagos sült sonka. Általában Húsvétra egy kicsit több sonkát vásárolok, mint amennyit az ünnep alatt elfogyasztunk. A maradék sonkát lefagyasztom, mert nagyon “kapóra jön” többféle fogás elkészítéséhez is. A köménymagos sült sonkához egyszerűen csak bepakoljuk egy tepsibe a megtisztított és tetszőlegesen feldarabolt sárgarépát, burgonyát. Zúzott fokhagymát teszünk rá, majd… Tovább »

Tojás sajtfészekben 🌻 Antiknapraforgó konyhájából 🌻

Kreatív kedvemben, Húsvét után a megmaradt főtt tojásból “kísérleteztem ki” ezt a mutatós és finom reggelit. Mivel nagyon ízlik, valószínűleg máskor is elkészítem, nem várok arra, hogy Húsvétkor maradjon a hűtőben néhány főtt tojás 🙂 Hozzávalók: főtt keménytojástrappista sajtnyers zöldségek ízlés szerintfűszerek ízlés szerint Elkészítése: Egy műanyag pudingformát kibéleltem trappista sajttal, néhány másodpercig mikróban melegítettem,… Tovább »

Egyszerű tojáskrém :)

Húsvét után, ha maradt néhány főtt tojás, pár perc alatt remek krémet készíthetünk. Vagy “direkt” ezért is érdemes tojást főznünk 🙂  Többfajta tojáskrémet is készíthetünk, a variációk száma szinte végtelen. Én most az egyik legegyszerűbbet készítettem. Hozzávalók egy személyre:2 db keményre főzött tojás1 kávéskanál ecetes torma 1-2 evőkanál majonéz1 pici fej lilahagyma1 szál vékony zöldhagymasó… Tovább »

Idén nem mosdom Nagypénteken az ecseri Szerelem-patakban…..

Blogomban 2019. Húsvét előtt írtam arról, hogy milyen szép hagyomány az,  hogy minden évben Nagypénteken összegyűlik Ecser hagyományőrző apraja-nagyja és egyenként “mosdunk” a Szerelem-patakban. 2020-ban ez a program elmarad. Mindenkinek az az érdeke, hogy sikerüljön megfékezni, leküzdeni a koronavírus-járványt ezért az a legjobb, ha mindenki otthon marad aki csak teheti!    Minden évben összegyűlünk a… Tovább »

Nyári ebéd- maradék húsvéti sonkából :)

Idén ismét kicsit több sonkát vettünk Húsvétra, mint amennyit a család el tudott fogyasztani az ünnepen. A maradék sonkát és sonka főzőlevet fel szoktam használni bableves, sólet, lencseleves készítéséhez.Idén valamiért máshogy alakult az ünnepek utáni főzés, így a maradék sonkát betettem a fagyasztóba. Mostmár viszont eljött az ideje a felhasználásnak. A választás most a sonkás… Tovább »

Nagypénteki mosdás az ecseri Szerelem-patakban

A tiszta víz a keresztény hit tanítása alapján az élet, a lelki megtisztulás és a termékenység szimbóluma. Ecseren, a hagyomàny szerint elődeink varázslatos erőt tulajdonítottak a falun keresztül folyó nagypénteki víznek. A néphit úgy tartotta, hogy aki ezen a napon megmosdik a Szerelem- patakban, az egészséges, fiatal és szép marad a következő esztendőben. Nagypénteken a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!