Hozzávalók:
1 kg karfiol
25 dkg rizs
Kb. 2,5 dl zabpehely (teljes magból)
60 dkg darált sertéshús
2 fej fehérhagyma
1 db tömlős sajtkrém
1 pohár tejföl
1-2 fokhagymacikk
Őrölt pirospaprika, só, bors
2 evőkanál étolaj
mozzarella vagy másmilyen sajt
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és megfőzzük. A rizst is megfőzzük. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a darált húst, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, őrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, vízzel felöntjük, és egy pörköltet főzünk belőle.
Egy tepsit kiolajozunk, belesimítjuk a főtt rizst, erre ráterítjük a zabpelyhet, majd a pörköltet, erre a főtt karfiolt. Tetejére tejfölt teszünk, erre nyomjuk a tömlős sajtot egyenletesen eloszlatva, végül mozarellát teszünk rá (vagy pl. trappista sajtot reszelünk a tetejére). Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megbarnul. Mivel a rizs, karfiol, hús is meg lett főzve előzőleg, nem kell sokáig sütni. Tulajdonképpen csak a zabpehely nincs előfőzve, de az a sütés alatt a pörköltszafttól kellően megpuhul és át is sül rövid idő alatt.
Tálaláskor kerülhet rá még egy kis tejföl 😊
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!
Aki egy különleges, finom levest főzne, itt talál egy receptet:
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻
Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻
Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM