Antiknapraforgó

Zabpelyhes rakottkarfiol 🌻

Hozzávalók:

1 kg karfiol

25 dkg rizs

Kb. 2,5 dl zabpehely (teljes magból) 

60 dkg darált sertéshús

2 fej fehérhagyma

1 db tömlős sajtkrém

1 pohár tejföl

1-2 fokhagymacikk

Őrölt pirospaprika, só, bors

2 evőkanál étolaj

mozzarella vagy másmilyen sajt 

(Kép forrása: saját fotó)

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük és megfőzzük. A rizst is megfőzzük. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a darált húst, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, őrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, vízzel felöntjük, és egy pörköltet főzünk belőle. 

Egy tepsit kiolajozunk, belesimítjuk a főtt rizst, erre ráterítjük a zabpelyhet, majd a pörköltet, erre a főtt karfiolt. Tetejére tejfölt teszünk, erre nyomjuk a tömlős sajtot egyenletesen eloszlatva, végül mozarellát teszünk rá (vagy pl. trappista sajtot reszelünk a tetejére). Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megbarnul. Mivel a rizs, karfiol, hús is meg lett főzve előzőleg, nem kell sokáig sütni. Tulajdonképpen csak a zabpehely nincs előfőzve, de az a sütés alatt a pörköltszafttól kellően megpuhul és át is sül rövid idő alatt. 

Tálaláskor kerülhet rá még egy kis tejföl 😊

Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti! 

Aki egy különleges, finom levest főzne, itt talál egy receptet:

Tárkonyos gombaleves citromosan, zöldborsóval 🍋🍄

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻

Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻 

Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!