Sütőtöklekváros kávé 😊 ☕ 🌻
Ezt a sütőtöklekvárral ízesített kávét hangulatjavítóként alkottam egy borongós, esős őszi napon, egy amúgy is nehéz, embertpróbáló időszakomban.

(Kép forrása: saját fotó)
Elkészítése:
A hőálló pohár aljára teszünk 2-3 evőkanál házi sütőtöklekvárt.
Erre tejszínt öntünk, majd a forró kávét. Tetejét tejszínhabbal és őrölt fahéjjal, szegfűszeggel díszítjük-ízesítjük. Azonnal elfogyasztjuk 😊
Persze, ehhez nem árt, ha van otthon házi sütőtöklekvárunk 😊
A házi sütőtöklekvárom receptje
Hozzávalók:
1 kilogramm sütőtök
1 darab citrom
2 csomag vaníliáscukor
1 evőkanál őrölt fahéj
300 gramm kristálycukor
Elkészítése:
A sütőtököt szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb. 45-60 percig sütjük, majd egy lábasba kikaparjuk a sütőtökhúst a héjból, és krumplinyomóval áttörjük.
Belecsavarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot és a vaníliáscukrot.
Alacsony hőmérsékleten főzzük, forraljuk folytonos keverés közben pár percig.
Öntsük tiszta befőttes üvegekbe, de hagyjunk egy kis helyet a tetejüknél. Csavarjuk rá szorosan az üvegekre a fedelüket, fordítsuk őket 5 percig fejjel lefelé, majd bugyoláljuk be őket és kihűlésig tartsuk így. Majd mehet a kamrába vagy a hűtőbe. Túl sokáig nem áll el, de egyébként is pár hét alatt elfogy. Finom sütikbe, palacsintákba, kenyérre kenve és persze kávéba is 😊
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻
Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻
Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM
Kommentek