Antiknapraforgó

Sütőporos “bögrés” cipó Antiknapraforgó módra 🌻

Egyszerűen, néhány hozzávalóból elkészíthető ez a cipó. Az összeállítása pár perc, a sütésre kb. 40 percet vesz igénybe. 

(Saját recept alapján sütött, sütőporos “bögrés” cipó)

Mivel sok más alapanyag mellett az élesztőt is szaműznöm kell egy ideig az étrendemből, és felénk nem mindig kapni olyan kenyeret ami sem élesztőt sem ilyen-olyan állományjavitót nem tartalmaz, kénytelen voltam hozzáfogni a kenyérsütéshez. Pontosabban: a cipósütéshez. Persze rengeteg receptet végigolvastam különféle szakácskönyvekben és az interneten, majd addig “kísérleteztem” míg megkreáltam az alábbi saját receptet. Nem állítom, hogy soha nem ettem finomabb kenyeret, de igenis finom lett a kis cipóm 😊

Ahogy mondani szokták: Nem a legszebb, de az enyém és ízletes 😊

Hozzávalók:

4 bögre liszt
1 csomag sütőpor (kb.10-12 g) 
1 mokkáskanál só
1,5 bögre meleg víz
1 evőkanál olaj
Én a méréshez 2 dl-es bögrét használtam.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt kb. 180-190 fokra.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a vizet és az olajat. Dolgozzuk jól össze.
Amennyiben szükséges, adjunk még hozzá vizet vagy lisztet (én nem adtam hozzá csak annyit amit a hozzávalók közt felsoroltam).
Amint összedagasztottuk a tésztát, formázzunk belőle cipót.
Tegyük a cipót sütőpapírral kibélelt tepsire. Egy nagy késsel kicsit vágjuk be a tetejét 2-3 helyen.
Süssük kb. 35-40 percig.

Természetesen ennek a cipónak sűrűbb, tömörebb, nehezebb az állaga mint egy élesztős fehér kenyérnek, de jó az íze.

Én pedig miután sok-sok hétig semmilyen kenyérfélét nem ehettem a szigorú mediátormentes illetve hisztaminmentes diéta miatt, most amikor már kicsit többféle ételt is próbálhatok óvatosan, mértékkel enni, nagyon is örültem a saját recept alapján frissen sütött kis cipómnak 😊

Kacsazsírral megkenve egy szeletke a cipóból, sárgaparadicsommal fogyasztva, számomra maga volt a manna! 😊

(Kép forrása: saját fotó. Kacsazsírral megkenve egy szeletke a cipóból, sárgaparadicsommal fogyasztva, számomra maga volt a manna! 😊 )

Aki bármelyik alapanyagot rosszul tolerálja, vagy allergiás bármelyikre, az nem fogyaszthatja! 

Ez is finom:

Cukkinis sültkrumpli hússal (alacsony hisztamintartalmú) 🌻

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻

Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻 

Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!