A hisztaminmentes diéta során akkor sem könnyű a menü összeállítása, amikor a diéta első, legszigorúbb szakaszán túljutottunk. Ehhez a saját receptemhez is igyekeztem alacsony hisztamintartalmú alapanyagokat válogatni. Az egyéni toleranciát figyelembe kell venni e recept esetén is!
Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
1 db kisebb cukkini
20 dkg friss pulykahús (vagy csirkehús) darálva
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olivaolaj
só
bors
Elkészítése:
Egy hőálló sütőedényt (vagy tepsit) kikenünk olívaolajjal. A megmosott, összevágott burgonyát beletesszük. A friss darálthúst sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, majd a burgonya közé keverjük. Tetejére karikázzuk a cukkinit. Előmelegített sütőben kb. 20 percig lefedve sütjük, majd a fedőt levéve addig sütjük míg a teteje kicsit ropogós lesz. Frissen fogyasztjuk.
Aki bármelyik alapanyagra allergiás, az nem fogyaszthatja ezt az ételt!
(A család többi tagjának akiknek nem kell diétázniuk, másik sütőedényben ugyanilyen alapú, de több fűszert tartalmazó verziót sütöttem, úgy, hogy arra egy doboz tejföllel elkevert 2 tojás és reszelt sajt is került zárórétegként.)
“Sárgalecsó” receptem itt olvasható:
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻
Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻
Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM
Kommentek