Sárgaparadicsomos burgonya
A sárgaparadicsom állĂtĂłlag valamivel alacsonyabb hisztamintartalmĂş mint a piros. ĂŤgy Ăłvatosan fogyaszthatĂł (az egyĂ©ni Ă©rzĂ©kenysĂ©g figyelembevĂ©telĂ©vel) akkor amikor a szigorĂş mediátormentes diĂ©ta elsĹ‘, legszigorĂşbb szakaszán tĂşlvagyunk. A szigorĂş elsĹ‘ szakaszban semmilyen paradicsom nem fogyaszthatĂł, sem sárga, sem piros! (Aki allergiás rá, annak termĂ©szetes tilos fogyasztani sárgaparadicsomot!)
Hozzávalók:
1 db sárgaparadicsom (közepes méretű)
2 db burgonya (nagyobb méretű)
1 evĹ‘kanál olĂvaolaj
sĂł
ElkĂ©szĂtĂ©se:
A burgonyát hasábokra vágjuk, vĂzben megfĹ‘zzĂĽk, a fĹ‘zĹ‘levĂ©t leöntjĂĽk. Egy wokban (vagy bármilyen serpenyĹ‘ben) felhevĂtĂĽnk 1 evĹ‘kanál olĂvaolajat, beletesszĂĽk a megmosott, összevágott sárgaparadicsomot, majd villával összenyomjuk. Pár percig forraljuk, megsĂłzzuk, majd beleforgatjuk a fĹ‘tt burgonyát. Kis hűlĂ©s után azonnal fogyasztjuk.
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassà k! Köszönöm 🌻
Ă–rĂĽlnĂ©k annak, ha a többi bejegyzĂ©semet is elolvasnĂ d! 🌻Â
KĂ©rlek, ha idĂ©zel valamelyik ĂrásombĂłl vagy a saját kĂ©szĂtĂ©sű fotĂłimat megosztod valahol, forráskĂ©nt jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hĂrlevĂ©lre E-mail cĂmeddel a "BlogkövetĂ©s" lehetĹ‘sĂ©ggel Ă©s többĂ© nem maradsz le a friss tartalomrĂłl.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM