Sárgaparadicsomos burgonya
A sárgaparadicsom állítólag valamivel alacsonyabb hisztamintartalmú mint a piros. Így óvatosan fogyasztható (az egyéni érzékenység figyelembevételével) akkor amikor a szigorú mediátormentes diéta első, legszigorúbb szakaszán túlvagyunk. A szigorú első szakaszban semmilyen paradicsom nem fogyasztható, sem sárga, sem piros! (Aki allergiás rá, annak természetes tilos fogyasztani sárgaparadicsomot!)
Hozzávalók:
1 db sárgaparadicsom (közepes méretű)
2 db burgonya (nagyobb méretű)
1 evőkanál olívaolaj
só
Elkészítése:
A burgonyát hasábokra vágjuk, vízben megfőzzük, a főzőlevét leöntjük. Egy wokban (vagy bármilyen serpenyőben) felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, beletesszük a megmosott, összevágott sárgaparadicsomot, majd villával összenyomjuk. Pár percig forraljuk, megsózzuk, majd beleforgatjuk a főtt burgonyát. Kis hűlés után azonnal fogyasztjuk.
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻
Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻
Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM
Kommentek