Egyszerűen és gyorsan elkészithető finom sajtos pogácsa. Élesztő nélkül készül ez a pogácsa! 🙂
Hozzávalók:
60 dkg liszt
35 dkg margarin
1 csomag sütőpor
4 kiskanál só
330 ml tejföl
10 dkg sajt (reszelve a tésztába kerül)
1 tojás
Tetejére tojás és reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, legalább fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kb. 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk. Tetejét a felvert tojással megkenjük, ráreszeljük a sajtot, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk egymástól kicsit távolabb a pogácsákat és megsütjük. Sütési időt és hőmérsékletet nem írok, mert minden sütő más. Akkor jó, ha a teteje már világos aranyló barna 🙂
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!
Másik finom pogácsa receptje itt olvasható:
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻
Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻
Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM