Antiknapraforgó

Sajtos pogácsa- Antiknapraforgó módra 🌻

Egyszerűen és gyorsan elkészithető finom sajtos pogácsa. Élesztő nélkül készül ez a pogácsa! 🙂

Hozzávalók:

60 dkg liszt
35 dkg margarin
1 csomag sütőpor
4 kiskanál só
330 ml tejföl
10 dkg sajt (reszelve a tésztába kerül)
1 tojás
Tetejére tojás és reszelt sajt

(Kép forrása: saját fotó)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, legalább fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kb. 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk. Tetejét a felvert tojással megkenjük, ráreszeljük a sajtot, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk egymástól kicsit távolabb a pogácsákat és megsütjük. Sütési időt és hőmérsékletet nem írok, mert minden sütő más. Akkor jó, ha a teteje már világos aranyló barna 🙂 

Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!

Másik finom pogácsa receptje itt olvasható:

Pogácsa Antiknapraforgó módra 🙂 🌻

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻

Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻 

Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!