Antiknapraforgó

Aszpikos salátakoszorú- Antiknapraforgó módra 🌻

A vendégváró hidegtál egyik színfoltja lehet az aszpikos salátakoszorú. Mutatós és finom 🙂

(Kép forrása: saját fotó. Aszpikos salátakoszorú)

Hozzávalók:

20 dkg főtt zöldborsó
20 dkg főtt kukorica
2 dl tejföl
2 dl majonéz
2 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
petrezselyemzöld
1 csomag étkezési zselatin
1 dl víz
ízlés szerint só, bors

Elkészítése:

Egy tálban elkeverjük a majonézt a tejföllel, belereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és vöröshagymát, petrezselyemzöldet, zöldborsót, csemegekukoricát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Az étkezési zselatint a vízzel elkeverve utasítás szerint elkészítjük (az étkezési zselatin csomagolásán olvasható utasítás szerint), majd a majonézes zöldséghez keverjük. Jó alaposan összekeverjük az egészet.

(Aszpikos salátakoszorú. Kép forrása: saját fotó)

Kiöblített “koszorú” formába öntjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd egy nagy tányérra vagy tálcára borítjuk, tetszés szerint díszítjük. Éles késsel szeleteljük, tortalapáttal emeljük tányérra a szeleteket.

Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!

Szintén jól mutat a hidegtálon ez a finom tojás:

Tojás sajtfészekben 🌻 Antiknapraforgó konyhájából 🌻

 

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻

Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻 

Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!