A vendégváró hidegtál egyik színfoltja lehet az aszpikos salátakoszorú. Mutatós és finom 🙂

(Kép forrása: saját fotó. Aszpikos salátakoszorú)
Hozzávalók:
20 dkg főtt zöldborsó
20 dkg főtt kukorica
2 dl tejföl
2 dl majonéz
2 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
petrezselyemzöld
1 csomag étkezési zselatin
1 dl víz
ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
Egy tálban elkeverjük a majonézt a tejföllel, belereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és vöröshagymát, petrezselyemzöldet, zöldborsót, csemegekukoricát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Az étkezési zselatint a vízzel elkeverve utasítás szerint elkészítjük (az étkezési zselatin csomagolásán olvasható utasítás szerint), majd a majonézes zöldséghez keverjük. Jó alaposan összekeverjük az egészet.

(Aszpikos salátakoszorú. Kép forrása: saját fotó)
Kiöblített “koszorú” formába öntjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd egy nagy tányérra vagy tálcára borítjuk, tetszés szerint díszítjük. Éles késsel szeleteljük, tortalapáttal emeljük tányérra a szeleteket.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!
Szintén jól mutat a hidegtálon ez a finom tojás:
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻
Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻
Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM
Kommentek