Kefíres kelkáposztafőzelék

Kelkáposztafőzeléket egyszerűen készíthetünk.

Én többféle módon készítettem korábban (hol sima rántással, hol tejjel habarva) de nekem ez az általam “kikísérletezett” kefíres verzió ízlik a leginkább.

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta (tisztított mennyiség)

500 g burgonya (tisztított mennyiség)

1 mokkáskanál majoranna

1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény

néhány gerezd fokhagyma

kevés őrölt feketebors



3 dl kefír

étolaj (kb.3 evőkanálnyi)

liszt (kb.3 evőkanálnyi)

őrölt pirospaprika

(Kép forrása: saját fotó)

Elkészítése:

A tisztított, apróra vágott kelkáposztát és a felkockázott burgonyát nagy fazékban, hideg vízben elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a sót, borsot, majorannát, fűszerköményt, zúzott fokhagymát.

Közben az olajból és lisztből világos rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről, kevéske őrölt pirospaprikát szórunk hozzá, folytonos keverés mellett hidegvízzel felöntjük. Mikor a kelkáposzta puhára főtt, folyamatosan keverjük és hozzáöntjük a rántást. Belekeverjük a kefírt, összeforraljuk és már tálalhatjuk is. Fogyaszthatunk hozzá virslit, fasírtot, különböző húsokat (pörkölt, sült, főtt) de önmagában is finom.

Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!

Fánk- ahogyan én készítem 🙂

Címkék: , , ,

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻

Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻 

Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM

Tovább a blogra »