Saját recept alapján készítem ezt az egyszerű, de finom napraforgómagos pogácsát.
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg margarin
1 csapott evőkanál só
5 dkg élesztő
1 csomag sütőpor
2 dl tej
2 tojássárgája
20 dkg hántolt napraforgómag
tetszés szerint lenmag
1 teáskanál kristálycukor
Tetejére:
1 felvert tojás
ízlés szerint reszelt sajt, lenmag, szezámmag, napraforgómag
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a margarinnal és a tojássárgákkal jól elmorzsoljuk. Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatjuk, amibe belekevertünk 1 teáskanál cukrot. Az élesztőt a liszthez adjuk és elkezdjük összegyúrni, belekeverjük a sót, hántolt napraforgómagot, esetleg lenmagot is. Kevés tejet adunk hozzá ha szükséges, ha pedig túl lágy a tészta adhatunk hozzá még kevés lisztet.
Letakarva pár órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve átgyúrjuk a tésztát, majd 2 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük a felvert tojással. A tetejére kerülhet tetszés szerint hántolt napraforgómag, lenmag, szezámmag, reszelt sajt. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy rudakra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb.
Hideg sütőbe toljuk a tepsit és bekapcsoljuk 180 fokra, majd szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!

(Pogácsa Antiknapraforgó módra 🌻)
Itt pedig egy remek édes csemege receptet adtam közre:
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻
Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻
Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM
Kommentek