Az almás-majonézes céklasaláta nemcsak szép színű, hanem finom is. Remekül illik sült húsok mellé. Amennyiben az egyébként finom, hagyományos majonéz-kechup-mustár helyett valami mást szeretnénk virsli mellé fogyasztani, ez a saláta kitűnő választás, akár szilveszterre is.
(Kép forrása: saját fotó)
Elkészítése nagyon egyszerű. Ráadásul órákkal a vendégek érkezése előtt összeállítható, sőt, jó is, ha az ízeknek van idejük összeérni a fogyasztás előtt.
Hozzávalók:
-ecetes cékla
-majonéz
-alma
-ízlés szerint egy pici cukor, só és őrölt bors
Az ecetes cékláról a levét leöntjük, a céklát kis darabokra vágjuk. Az almákat megmossuk, tetszőleges méretűre daraboljuk (nem kell meghámozni) és hozzáadjuk a céklához. Majonézzel elkeverjük. Ízlés szerint kis sót, borsot, esetleg pici cukrot adunk hozzá. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!
Nagyon finom az almás szardíniakrém is:
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻
Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻
Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM
Kommentek