Az ecetes gyöngyhagymát általában savanyúságként fogyasztjuk, valamilyen húsétel mellé. Sokan el sem tudják képzelni, hogy például csirkeragu főzéshez is felhasználható.
A gyöngyhagymás-gombás csirkeragut saját receptem alapján szoktam készíteni, ízlik a családnak.
(Kép forrása: saját fotó)
Kevés olajon apróra vágott vöröshagymát pirítok, melyre rádobom a felkockázott csirkehúst, majd gombát, őrölt borsot, pirospaprikát, zúzott fokhagymát teszek hozzá. Néhány percig főzöm, amíg a gomba levet ereszt. Ekkor hozzáteszem a többi zöldséget: zöldborsót, sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Mikor már minden összetevő puha, a raguba keverek egy kis paradicsompürét, oregánót, kevés bazsalikomot, sót és a lecsepegtetett ecetes gyöngyhagymát. Egyet még forralok rajta. Sült burgonyával vagy rizzsel tálalom.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!
Gombás ételek kedvelőinek javaslom az alábbi receptet is:
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻
Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻
Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM
Kommentek