Antiknapraforgó

Tárkonyos gombaleves citromosan, zöldborsóval 🍋🍄

Különleges ízvilágú, finom levesek kedvelőinek ajánlom a tárkonyos-citromos gombalevest zöldborsóval. 

Hozzávalók:
75 dkg gomba
1 kg vegyes zöldség: sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó
1 citrom leve
1 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál kristálycukor (elhagyható)
tárkony
só, bors
ízlés szerint egyéb fűszer

Elkészítése:
Forrásban lévő vízbe tesszük a tisztított és aprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, gombát, majd a zöldborsót.

Mikor félkész, hozzáadjuk a sót, borsot és esetleg ízlés szerint egyéb fűszert (pl.kevés őrölt pirospaprika, petrezselyemzöld).

A főzés végéhez közeledve beletesszük a cukrot, kakukkfüvet, tárkonyt, majd a legvégén a citromlevet. Egyet forralunk rajta és kész is a levesünk. (Én most vajgaluskával dúsítottam, de kerülhet bele tetszés szerint grízgaluska, levestészta, de ezek nélkül is finom.)

Tálalásnál aki szereti adhat hozzá tejfölt.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti.

(Kép: saját fotó. Tárkonyos-citromos gombaleves zöldborsóval)

Gombás ételek kedvelőinek figyelmébe ajánlom az alábbi receptet is:

Brokkolis gombamártás

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻

Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻 

Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!