Különleges ízvilágú, finom levesek kedvelőinek ajánlom a tárkonyos-citromos gombalevest zöldborsóval.
Hozzávalók:
75 dkg gomba
1 kg vegyes zöldség: sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó
1 citrom leve
1 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál kristálycukor (elhagyható)
tárkony
só, bors
ízlés szerint egyéb fűszer
Elkészítése:
Forrásban lévő vízbe tesszük a tisztított és aprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, gombát, majd a zöldborsót.
Mikor félkész, hozzáadjuk a sót, borsot és esetleg ízlés szerint egyéb fűszert (pl.kevés őrölt pirospaprika, petrezselyemzöld).
A főzés végéhez közeledve beletesszük a cukrot, kakukkfüvet, tárkonyt, majd a legvégén a citromlevet. Egyet forralunk rajta és kész is a levesünk. (Én most vajgaluskával dúsítottam, de kerülhet bele tetszés szerint grízgaluska, levestészta, de ezek nélkül is finom.)
Tálalásnál aki szereti adhat hozzá tejfölt.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti.
(Kép: saját fotó. Tárkonyos-citromos gombaleves zöldborsóval)
Gombás ételek kedvelőinek figyelmébe ajánlom az alábbi receptet is:
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻
Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻
Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM
Kommentek