Antiknapraforgó

Almás szardíniakrém 🍎🐟🍏

Az olajoshal igen megosztó: az emberek egy része ki nem állhatja még a “szagát” sem; a másik tábor szerint pedig kifejezetten finom eledel.
Az olajoshalat szívesen fogyasztók többsége azt vallja, hogy citrommal fogyasztva igazi ínyencség.
Azt viszont valószínűleg kevesen tudják, hogy az olajos szardínia kifejezetten finom egy kis almával.
Az almás szardíniakrém elkészítése rendkívül egyszerű és a remek szendvicskrémek egyike. Gyermekkoromban Anyukám többféle szendvicsre való krémet készített, olajoshalasból is volt több verzió.
Az almás variáció hozzávalói:
1 doboz olajoshal (szardínia növényi olajban)
1 nagy savanykás alma
1 kávéskanálnyi vaj vagy margarin

(Kép forrása: saját fotó. Almás szardíniakrém)

A szardíniát villával alaposan összetörjük (az olajat sem öntjük le róla), a szinte pépessé reszelt almát és a vajat hozzákeverjük, ízlés szerint kevés őrölt borsot is szórhatunk bele. Miután a hozzávalókat jól összekevertük, kenyérre kenve almaszeletekkel fogyasztjuk.
Jó étvágyat! 🙂

 

Padlizsánnal készült fogásról szóló korábbi írásom itt olvasható:

Főszerepben a padlizsán🍆

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻

Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻 

Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!