Egy kedves barátnőmtől tanultam az ananászos csirke receptjét. Egyszerű és gyorsan elkészithető finom étel.
A barátnőm receptje szerint már többször is elkészítettem.
Legutóbb egy apró változtatást hajtottam végre az eredeti recepthez képest, egész egyszerűen azért mert alkalmazkodnom kellett a hentespult választékához.
A barátnőm receptje szerint csirkemellszeletekből készül ez a fogás, de mivel legutóbb nem volt kapható sem csirkemellfilé sem csontos csirkemell, csakis csirkemell apróhús, kénytelen voltam abból készíteni. Így ez tulajdonképpen egy ananászos csirkeragu lett 🙂
(Kép forrása: saját fotó)
Elkészítése:
A csirkemellszeleteket kicsit sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalukat kissé átsütjük. Hozzáadunk konzerv ananászt a levével együtt. Amikor a hús kellően megpuhult, kevés főzőtejszínnel gazdagítjuk. Rizzsel tálaljuk.
Amennyiben apróhúsból készítjük (mint én legutóbb) a lisztezést megoldhatjuk úgy, hogy kevés lisztet teszünk egy fedeles tálba, beletesszük a lisztbe a húsdarabkákat, rátesszük az edényre a fedelét, majd jól összerázzuk a húst a liszttel. Átszedjük a húst a forró olajba, majd innen az eredeti recept szerint folytatjuk az elkészítését. Valóban gyorsan elkészül és nagyon finom. Mindenkinek ajánlom aki kedveli a hús-gyümölcs kombinációt.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti ezt a finomságot! 🙂
Aki pedig a padlizsános ételeket kedveli, itt olvashat olyan fogásról, amit szintén érdemes elkészíteni:
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻
Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻
Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM
Kommentek