Antiknapraforgó

Új fogás- maradék csirkepörkölt felhasználásával :)

Előfordul, hogy nagyobb mennyiségű pörkölt készül, mint amit a család néhány napon belül elfogyaszt. Amennyiben időben észrevesszük és van hely a fagyasztóban, semmi gond: lefagyaszthatjuk. Jó lesz az még máskor.

Azonban, ha lefagyasztani nincs mód, és már 2-3 napja pörköltet eszik a család, valljuk be: a legtöbben nem szeretik még a következő napon is a maradék pörköltet enni. Én ilyenkor átgondolom, hogyan tudom felhasználni más formában. Mert ugye ételt nem dobunk ki ha még biztonsággal fogyasztható.

Legtöbbször melegszendvicskrém készül nálunk a maradék pörköltből. Néha egy kis “gulyásleves-utánzat” vacsorára. Időnként pedig rakott zöldség (zöldbab vagy káposzta, karfiol) készül a felhasználásával.

Most pedig egy burgonyás ételhez használtam fel.

(Kép forrása: saját fotó)

Elkészítése nagyon egyszerű:
megpucoljuk a burgonyát majd hajszálvékonyra szeleteljük (ezt uborkagyalu segítségével könnyen megoldhatjuk ha nem akarjuk késsel karikázgatni vékonyra), összekeverjük a maradék pörkölttel (a húst előtte apróra vágjuk ha túl nagy darabok vannak benne) és néhány kanál kefírrel, ízlés szerint fűszerekkel ízesíthetjük. Aki szeretné, hogy laktatóbb legyen és jobban összeálljon, keverhet bele 1-2 tojást is. Egy tűzálló tálba borítjuk, lefedve az előmelegített sütőbe toljuk. Mikor már félig megpuhult a burgonya, reszelünk a tetejére egy kis sajtot, és fedő nélkül sütjük tovább, míg szépen megpirul a sajt. Úgy szeleteljük mintha tortát szeletelnénk. Friss paradicsommal vagy savanyúsággal találva nagyon finom.

(Kép forrása: saját fotó)

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻

Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻 

Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!