Antiknapraforgó

Főszerepben a padlizsán🍆

A padlizsán, más néven tojásgyümölcs,  a növényhatározó szerint rendszertanilag a gyümölcsök közé tartozik (ugyanúgy mint a paradicsom), de igazi helye mégis a zöldségek közt található.

Szezonja van, igazán ízletes fogásokat varázsolhatunk felhasználásával az asztalra.

Sokaknak valószínűleg rögtön az igen ízletes és közkedvelt padlizsànkrém jut eszébe a padlizsánról. A rakott padlizsán (muszaka) is sokak kedvence. Rántva is igen kiváló eledel és grillezve is.

Én most a brassói aprópecsenyét gazdagítottam padlizsánnal. Semmi ördöngösségre nem kell gondolni, a felkockázott padlizsánt akkor adtam a sülő húskockákhoz amikor azok már félig megsültek, jól megfokhagymázva, őrölt feketeborsot hozzáadva sütöttem készre, majd összekevertem a sültburgonyával.

Majonézes padlizsansalátát készítettem hozzá. Ehhez a meghámozott és kb. dobókocka méretűre aprított 3 padlizsánt és 1 közepes méretű cukkinit tepsibe terítettem. Olivaolajat összekevertem sóval, borssal, zúzott fokhagymával, ezzel leöntöttem és előmelegített sütőben megsütöttem. Közben elkészítettem az öntetet: tejfölt, majonézt kevertem össze pici cukorral, sóval és borssal, beleaprítottam 1 db piros kápia paprikát és 2 db közepes méretű paradicsomot. A kíhűlt sült padlizsánt és cukkinit elkevertem a mártással és néhány órára hűtőbe tettem.

Remekül passzolt a padlizsánsaláta a padlizsános brassói aprópecsenyéhez.

Brassói aprópecsenye padlizsánnal gazdagítva és majonézes padlizsánsaláta (kép forrása: saját fotó)

Sütés-főzés témában az ezelőtti írásom itt olvasható: 

Görhöny: főételként és köretként is kiváló eledel 🙂

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻

Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻 

Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!