Idén ismét kicsit több sonkát vettünk Húsvétra, mint amennyit a család el tudott fogyasztani az ünnepen.
A maradék sonkát és sonka főzőlevet fel szoktam használni bableves, sólet, lencseleves készítéséhez.
Idén valamiért máshogy alakult az ünnepek utáni főzés, így a maradék sonkát betettem a fagyasztóba.
Mostmár viszont eljött az ideje a felhasználásnak.
A választás most a sonkás zöldbabpörköltre esett.
Elkészítése gyors és egyszerű, nem kell sok alapanyag hozzá.
Természetesen nem kell feltétlenül arra várnunk, hogy legyen maradék húsvéti sonka, hisz bármilyen kapható füstölt sonkával elkészithető ez a finom étel.
A sonkán és a zöldbabon kívül hagymára és a pörköltkészítéshez szokásos fűszerekre van szükség. A sóval óvatosan bánjunk, mivel a sonka általában sós, lehet, hogy további só hozzáadása nem is szükséges.
Elkészítése:
A sonkát felkockázzuk, majd ugyanúgy mint húsból szokás, pörköltet készítünk. Pár perccel a sonka után a zöldbabot (ami lehet friss vagy fagyasztott, de akár konzerv) is hozzáadjuk.
Készre főzzük.
Tálalásnál adhatunk hozzá tejfölt.
Friss kenyérrel a legfinomabb, de aki szereti akár önmagában is eheti vagy esetleg rizzsel.
Jó étvágyat! 🙂
(Kép forrása: saját)
Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassàk! Köszönöm 🌻
Örülnék annak, ha a többi bejegyzésemet is elolvasnàd! 🌻
Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy a saját készítésű fotóimat megosztod valahol, forrásként jelöld meg a blogomat. Köszönöm. 🌻
Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/
Iratkozz fel a heti hírlevélre E-mail címeddel a "Blogkövetés" lehetőséggel és többé nem maradsz le a friss tartalomról.
Üdvözlettel: Antiknapraforgó🌻HMM
Kommentek